Pensioenen

Als je een eigen B.V. hebt, ben je werknemer bij je B.V en kan je B.V. aan jou een pensioenaanspraak verlenen. Die pensioenaanspraak moet schriftelijk vastgelegd worden. Ik kan een pensioenbrief voor je opstellen die voldoet aan de fiscale wetgeving.

Je pensioenaanspraak kan je (deels) verzekeren of (deels) in eigen beheer opbouwen. Bij (deels) eigen beheer wordt ieder jaar een pensioenberekening gemaakt. Aan de hand van die berekening wordt bepaald welk bedrag je ten laste van je winst kunt brengen. Ook pensioenberekeningen kan ik voor je maken.

Je wilt eerder of juist later met pensioen? Je wilt een deel van je nabestaandenpensioen omzetten in een hoger ouderdomspensioen of juist omgekeerd? Je wilt je ge´ndexeerde pensioenaanspraak omzetten in een vast hoger pensioen? Wil je dit soort wijzigingen in je pensioenrechten, dan kan dit. Maar als het niet goed gebeurt kan de fiscus stellen dat je hebt afgezien van je pensioen. Dat leidt tot zeer vervelende fiscale gevolgen. Wil je je pensioenrechten aanpassen dan kan ik zodanige flexberekeningen maken, dat dit geen vervelende fiscale gevolgen heeft.

Contactinformatie:

Overschieseweg 10-K, 3044 EE Rotterdam (kaart)

T: 010 245 92 83
F: 010 245 93 31
M: 06 21533387

E: johan@kauffmanbelastingadvies.nl

Download hier mijn vCard